Prosimo počakajte...

Brezplačna dostava!

Zaščita

Zobna sklenina je najtežja in najbolj mineralizirana snov v človeškem telesu. Pokriva zunanjo plast vsakega zoba. V glavnem je sestavljena iz mineralov, predvsem hidroksiapatita. Ker je polprosojna, se lahko njena barva spreminja od svetlo rumene do sivo bele, odvisno od njene debeline.
Sklenina igra zelo pomembno vlogo pri zaščiti zob pred zobno gnilobo in občutljivostjo. Zato je pomembno, da jo zaščitimo pred kislinsko erozijo. Sklenina predstavlja močno oviro, ki ščiti notranje plasti dentina pred posledicami kislin in zobnih oblog ter ščiti pred občutljivostjo na vroče in hladne pijače ter hrano.

Ko jo enkrat izgubimo, je ni mogoče zamenjati. Ne more se regenerirati, ker za razliko od drugih delov telesa, ne vsebuje nobenih živih celic.
Da bi zobno sklenino kar najbolje zaščitili je najbolje, da omejimo vnos škodljivih sladkih živil in kislih pijač. Omenjena živila se prilepijo na površino zob in v kombinaciji z bakterijami v ustih, ki proizvajajo kislino, raztapljajo zobno sklenino. Zato je pomembno, da redno čistimo zobe in odstranjujemo tovrstna živila, preden lahko povzročijo škodo. Tudi grizenje trdih materialov, kot so trde sladkarije ali karamela, lahko povzročijo razpoke in krušenje, zato se jim je bolje izogibati.
Redni obiski pri zobozdravniku, skupaj z dobrimi navadami ustne higiene (vključno z uporabo zobne nitke in rednim ščetkanjem z zobnimi pastami, ki vsebujejo BioMin), lahko zmanjšajo tveganje za obrabo sklenine in kasnejšo zobno gnilobo in občutljivost. BioMin zagotavlja počasno, a dolgo sproščanje fluorida.

Brezplačna dostava!

Kontakt

Biomin Slovenija
Litostrojska cesta 40a,
1000 Ljubljana

  00 386 40 554 373
  [email protected]

Kontakt

Kontakt

Za več informacij o BioMin-u in v primeru vprašanj, nas prosimo kontaktirajte preko spodnjega obrazca.